Застерігаюча інформація про помірне споживання кави та її потенційний негативний вплив на здоров'я цілком обґрунтована. Хоча кава може принести різні переваги, якщо вживати її в розумних кількостях, надмірне її споживання може призвести до кількох несприятливих наслідків.

Ось короткий огляд потенційних проблем, спричинених надмірним споживанням кофеїну:

Дратівливість та нервозність.

Занадто багато кофеїну може призвести до дратівливості та нервозності, що потенційно впливає на настрій. Вагітним жінкам слід бути особливо обережними, оскільки високе споживання кофеїну може становити небезпеку для плоду, що розвивається.

Ослаблені кістки.

Надмірне споживання кофеїну може призвести до вимивання кальцію із кісток, що потенційно сприяє проблемам зі здоров'ям кісток.

Збільшення ваги .

Попри очікування, надмірне споживання кофеїну може порушити обмін речовин через швидке виробництво кортизолу, гормону стресу, який може сприяти збільшенню ваги, а не його втраті.

Проблеми зі сном.

Стимулююча дія кофеїну може заважати сну. Вживання великих кількостей, особливо наприкінці дня, може завадити організму розслабитися та заснути.

Зниження імунітету.

Надмірне споживання кофеїну може вплинути на щитовидну залозу, потенційно роблячи організм більш сприйнятливим до інфекцій та хвороб.

Залежність.

Організм може виробити толерантність до кофеїну, що призводить до поведінки, що нагадує залежність. У міру розвитку толерантності людям може знадобитися збільшення кількості кофеїну для досягнення того ж рівня бадьорості та енергії.

Зниження лібідо.

Високе споживання кофеїну може знизити лібідо у чоловіків і навіть спричинити зміни у складі тіла.

Щоб скористатися потенційними перевагами кави та мінімізувати ризики, рекомендується вживати її у помірних кількостях. Вибирайте якісну каву та пам'ятайте про щоденне споживання кофеїну.

Різні люди мають різну толерантність до кофеїну, тому важливо дослухатися свого організму і відповідним чином коригувати своє споживання. Якщо у вас є побоювання щодо споживання кави та її впливу на ваше здоров'я, подумайте про те, щоб проконсультуватися з лікарем.

Читайте також:

Почнеться справжнісіньке везіння, на яке ви чекали: 4 знаки Зодіаку, чиє життя зміниться в листопаді

Скільки волоських горіхів можна з'їдати за один раз, щоб не нарватися на проблеми

Вони викачуватимуть із вас гроші: названі найненадійніші кросовери