Дуже важливо пам'ятати, що контактні лінзи, крім тих, які спеціально призначені для нічного носіння, слід знімати перед сном.

Невиконання цієї вимоги час від часу може не призвести до серйозних проблем із зором, але якщо це стане звичкою, це може призвести до серйозних проблем.

Чужорідне тіло.

Контактні лінзи - це сторонні тіла у ваших очах, і вашим очам потрібен час, щоб адаптуватися до них, так само, як процес травлення у шлунку. Постійне носіння вночі, а також протягом дня може викликати навантаження на очі.

Сухість.

Контактні лінзи вимагають вологи, а моргання протягом дня допомагає рівномірно розподілити слізну рідину на поверхні ока. Цей природний процес не відбувається вночі, що може спричинити сухість. Сухі очі можуть викликати дискомфорт, почервоніння та відчуття стороннього тіла.

Проблеми із зором.

Тривале носіння лінз, особливо в нічний час, може призвести до таких симптомів, як відчуття печіння, почервоніння та погіршення зору. У деяких випадках погляд на джерело світла, наприклад, на лампу, може стати болючим. Ці симптоми можуть вказувати на інфекцію, яка потребує негайної уваги.

Киснева депривація.

Використання лінз, не призначених для нічного носіння, може призвести до легкої кисневої недостатності в очах. Нестача кисню несприятливо впливає нормальну функцію зору.

Щоб зберегти здоров'я очей та запобігти ускладненням, завжди знімайте контактні лінзи перед сном, за винятком випадків, коли вони спеціально призначені для нічного використання (так звані нічні лінзи).

Правильний догляд за лінзами та дотримання рекомендованого графіка носіння необхідні для збереження здоров'я очей та зору.

Читайте також:

Вже за кілька місяців: українцям розповіли про мобілізацію у смартфонах. Що потрібно знати

Відновлення посвідчення водія за кордоном: список країн, де українці можуть це зробити

Ви можете втратити домашнього улюбленця: 6 продуктів, якими ні в якому разі не можна годувати кішку