Наголошено на важливості обмеження споживання солі до рівня не більше 5 грамів за прийом їжі, особливо для заможних українців, для зниження ризику серцево-судинних захворювань, порушень обміну речовин та ожиріння.

Дієтолог Євгенія Розум, обговорюючи оновлене меню шкільного харчування, пояснила важливість помірного споживання натрію, оскільки хлорид натрію або сіль відіграє вирішальну роль.

Контроль споживання солі життєво важливий для підтримки хорошого здоров'я та запобігання виникненню серцево-судинних захворювань та високого кров'яного тиску, які можуть проявитися у дитинстві.

"Дуже важливо дозувати кількість натрію. Натрій хлор – це сіль. Ми повинні вживати не більше 5 грамів солі на добу, щоб почуватися здоровими. На даний час спостерігається велика кількість серцево-судинних захворювань, артеріальної гіпертензії, які починаються вже з дитячого віку", – зазначила Розум.

Крім того, також важливо виключити цукор із раціону. У сучасних умовах зростає епідемія ожиріння, від якої страждають як діти, і дорослі.

"Сьогодні ми живемо в епідемії ожиріння. Це стосується і дітей, і підлітків", – наголосила дієтолог.

На жаль, діти віком 10–15 років вже стикаються з проблемами зі здоров'ям, які колись спостерігалися переважно у людей похилого віку, таких як діабет, ожиріння, порушення обміну речовин та атеросклероз.

Таким чином, Розум підкреслює важливість вибору дієти, що сприяє здоровому способу життя.

Читайте також:

Не притягуйте нечисті сили: чому в спальні на ніч не можна залишати склянку з водою

За 37 років його ніхто не пограбував: у Німеччині знайшли занедбаний автосалон із Фордами, на яких ніхто не їздив

Путіна здають за повною програмою: росіяни здали координати заводу, де РФ виготовляє ракети