Міські мешканці нерідко стикаються із проблемою збереження врожаю картоплі тривалий період часу. У разі неправильного зберігання картопля може почати проростати і навіть гнити.

Є кілька давніх перевірених способів, як зберегти врожай картоплі в домашніх умовах і що робити, щоб бульби не проростали, а зберігалися якомога довше.

Що робити, щоб картопля не гнила

Відомий старий хитрий секрет, як домогтися того, щоб картопля не виростала і не гнила при тривалому зберіганні. Досвідчені господарі знають, що для цього в ємність, де зберігається картопля, потрібно покласти лише кілька яблук. Якщо ви зберігаєте картоплю в холодному приміщенні (неутеплений балкон), то подбайте про те, щоб укрити її від можливого промерзання (підійде мішковина або стара ковдра). Не забувайте протягом терміну зберігання перебирати картоплю і видаляти бульби, що згнили або пошкоджені.

Що робити, якщо картопля проростає

Варто пам'ятати про те, що, якщо на картопле з'явилися значні паростки (більше трьох сантиметрів у довжину), така картопля вже не придатна для харчування. Його хіба можна використовувати для розсади. Однак якщо відростки ще невеликі, їх можна зрізати, так само як і трохи позеленілу шкірку. Така картопля ще годиться у вжиток.

Як уповільнити проростання насіннєвої картоплі

Для цього не забувайте про те, що на стан картоплі впливають умови зберігання. Важливо стежити, щоб у приміщенні, де зберігається картопля, можна було регулювати температуру. У зимовий період температура для зберігання картоплі має перевищувати 4°С. При цьому в інші місяці температура не повинна перевищувати 2°С.

У чому і як краще зберігати картоплю

Врахуйте, що картопля не слід довго зберігати у поліетиленових пакетах, як упаковують у магазині. Слід пам'ятати, що найкраще використовуватиме зберігання картоплі мішковину. Також підходимо ємність із дерева. Туди складіть бульби для тривалого зберігання. Однак важливо пам'ятати, що не варто ставити ємність прямо на холодну підлогу. Краще зробіть невелику підставку висотою до 20 см.

Читайте також:

ЗМІ розповіли, як санкції не заважають компанії "Юнігран" працювати під Києвом: прикривають мер Маліна та депутат Диняк

Від одного аромату можна збожеволіти: як приготувати апельсиновий глінтвейн для холодного жовтневого вечора в колі друзів

Це буде запорукою вічного цвітіння: що потрібно зробити з орхідеєю одразу після покупки