609 днів війни росіяни влаштовують ракетний терор Україні. Ще б пак, Росія не шкодує жодних ресурсів на війну проти українського народу.

Так, увесь попередній осінньо-зимовий період війська РФ здійснювали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами.

Наразі атаки РФ по енергетиці не є інтенсивними. Завдяки цьому Україна змогла значною мірою відновити потужності енергетики.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на селекторній нараді з силовиками, військовими та правоохоронцями 25 жовтня йшлося, серед іншого, про підготовку України до ймовірних російських ударів по енергетичних об’єктах.

"Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Ворог це добре знає. Спочатку прибрали з Криму флот, тепер переміщують і свою авіацію далі від наших кордонів", – повідомив Зеленський у Telegram.

За його словами, також на нараді йшлося про надходження техніки, боєприпасів, нові контракти й географію постачання.

"Заслухав інформацію щодо фронту. Куп’янськ, Авдіївка – важкі, в’язкі бої, але наші воїни тримають позиції", – додав він.

Читайте також:

Зеленський розповів про паузу у війні з Росією: ось що станеться

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Не хочете повертатися самі - чекайте проблем вдома: у Зеленського розповіли, що чекає на чоловіків, які виїхали з України

Зеленський зробив важливу заяву щодо пенсій та зарплат: до чого готуватися