Банкнота в 2 долари використовується в грошовому обігу США з давніх-давен. Ще б пак, така купюра входила вже в набір банкнот першого випуску, здійсненого у Філадельфії 10 травня 1775 р. 2-доларові купюри випускалися тоді й окремими штатами: у Меріленді – з 1770 р., у Нью-Йорку та Північній Кароліні – з 1775 р. ., у Джорджії та Нью-Гемпширі – з 1776 р. і т.д. Під час 1-ї Громадянської війни 1861-1865 років. багато штатів також випускали свої гроші, серед яких були і 2-доларові купюри. Ось тільки вважається, що цінність 2-доларової купюри зовсім не в давнину.

Так, вважається, що дводоларова купюра, що зберігається в гаманці, збільшить гроші. Її дарують на день народження, на весілля і як побажання фінансового успіху. Любителі азартних ігор також вважають 2-доларову банкноту талісманом: якщо прийти з нею в казино, то під час гри супроводжуватиме успіх. Це ще одна причина маленького обороту двох доларів, адже якщо вони потрапляють до рук, то кожен другий залишає їх на щастя. Лише невеликий відсоток населення Америки вважає цю купюру «нещасливою» і прагне якнайшвидше позбутися її.

Як виглядають 2 долари

На лицьовому боці банкноти зображено третього президента США Томаса Джефферсона, який очолював країну з 1801 по 1809 рік. Зі зворотного боку сучасної купюри ви побачите відбиток картини «Декларація Незалежності» Дж. Трамбулла. Картина зняла підписання Декларації Незалежності 4 липня 1776 року та проголошення виходу 13 колоній Північної Америки з-під влади Великобританії. Саме Томас Джефферсон зробив неоціненний внесок у написання тексту декларації.
Читайте також: