Насамперед потрібно мати на увазі, що тривале зберігання можливе не для всіх яблук. Є сорти, які при створенні відповідних умов без проблем можуть пролежати більше півроку, а інші, незважаючи на ретельний і дбайливий догляд, починають псуватися вже через тиждень. Чим вища лежкість, тим більше шансів на те, що ваш урожай доживе до весни і при цьому на ньому не з'явиться ознак псування.

Чим обробити яблука на зберігання
Ідеальні добавки для зберігання яблук – сухий мох сфагнум та просіяна торф'яна крихта. Вони є природними антисептиками і плоди в них зберігаються просто дивовижно.
А ось мити овочі та фрукти потрібно безпосередньо перед вживанням. Якщо мити фрукти та овочі перед зберіганням, на них створюється вологе середовище, яке відмінно підходить для розмноження бактерій. Перед миттям овочів і фруктів ваші руки, посуд в якому ви подаватимете і готуватимете їх теж повинні бути чистими.