Миші на ділянці – велика неприємність. Розмноження мишей може зіпсувати весь урожай. Боротися із ними дуже складно. Звичайно, ви можете розставити на них пастки та отруїти. Однак це або допомагає на якийсь час, або коштує недешево.

Садівники, у яких миші особливо голодні, кажуть, що перепробували безліч рекомендацій та порад. Якщо розкласти всюди отруйний корм, миші з'їдять його, перекусять саджанцями та молодими пагонами і на деякий час зникнуть, а потім знову з'являться.

Встановлені у теплицях вертушки та спалювання там валянків не допомагають. Вже за добу запаху не залишилося.

Проте, є рішення. Наші бабусі та дідусі боролися з мишами за допомогою рослини під назвою чорний корінь. Ті садівники, які спробували цей метод боротьби із гризунами, кажуть, що миші на ділянку не повертаються.

Чорний корінь вже давно рятує мешканців села від мишей. Ці ліки в народі називають «щурячим мисливцем». Його листя, і особливо довге коріння, має особливий «мишачий» запах, і миші його не люблять і бояться.

Але особливо корисне насіння. Якщо посадити чорнокорінь на ділянці навесні, насіння з'явиться вже у серпні. Спочатку вони зелені, потім стають коричнево-коричневими. Вони досить великі - по 3-4 мм і шорсткі, оскільки покриті безліччю гачкуватих шипів.

Завдяки цьому грубому насінню миші забувають дорогу на вашу ділянку. Шипи щільно чіпляються за шкіру гризунів. Вони їх сильно турбують, але миші не можуть їх позбутися.

Якщо у вас багато мишей, у перший рік використання чорнокореня потрібно викопати частину рослин з корінням та розкласти траву в місцях найбільшого скупчення гризунів. Вже на другий рік можна використовувати лише насіння терну.

Навесні можна розкласти чорне коріння по теплиці. Восени стебла розкладають у сараї. Насіння чорного кореня залишає на веранді в листопаді. Взимку, щоб уберегти кору дерев від гризунів, у розпал снігопаду до стволів вертикально підв'язують гілки із шипами.

Читайте також:

Обходьте стороною цю гидоту: у магазинах українцям підсовують підроблену олію. Як розпізнати

Можна непогано заощадити: в Україні почали безкоштовно встановлювати двозонні лічильники

Пішов із життя відомий український співак, його знали навіть за кордоном