Ніхто не заперечуватиме, що в раціоні українців майонез з'являється дуже часто: у салатах, гарячих стравах, супах та сендвічах. При цьому люди часто роблять його самі, тому що думають, що буде корисніше. Ось тільки й деякі покупні майонези не просто смачні, а й безпечні. І це просто визначити.
І справді, сучасний покупець все більш вимогливий у виборі якісних натуральних продуктів.
Довідково:
  • Майонез - це суміш олії, яєчного жовтка, кислої рідини, наприклад лимонного соку або оцту, і часто невеликої кількості гірчиці. Якісний майонез робить смак страви особливо виразним, а неякісний навпаки здатний повністю його зіпсувати, тому важливо знати, як майонез правильно вибирати і на що звертати увагу при покупці.
Так стало відомо, як відрізнити шкідливий майонез від натурального. Для перевірки знадобиться лише крапля йоду.

Для перевірки візьміть йод і додайте кілька крапель хоча б у столову ложку майонезу. Після чого перемішайте та подивіться на реакцію. Якщо йод розповзеться по краях, а сам соус не змінить колір або максимум стане світло-коричневим, значить, майонез зроблений за правилами, без додавання крохмалю.

Але якщо суміш пофарбується в темно-фіолетовий колір, значить, в майонезі крохмаль. Що за ГОСТом неприпустимо. Така реакція підтвердить, що продукт є неналежною якістю.

Довідково:
  • Відповідно до ДСТУ 4487:2015 «Майонези та соуси майонезні» у майонезі має бути яйцепродуктів у перерахунку на сухий яєчний жовток не менше 1%. Також у ньому має бути не менше 50% жиру, інакше це майонезний соус, в якому згідно стандарту вміст жиру може бути менше 50, але не менше 15%.

Читайте також:

І жодних ліків: названо 8 найпростіших продуктів, які допомагають зупинити випадання волосся

Про це давно попереджали: в Україні подорожчає один із найголовніших продуктів

Краще про це забути: які продукти не можна вживати тим, кому вже за 60 років

Звичайні продукти, а смак - дивовижний: рецепт сосисок у медово-гірчичному соусі