У Росії мережу АЗС "Прайм" фактично не продаватиме бензин АІ-95 через його дефіцит. Як кажуть у компанії, річ у тому, що постачальник – "Газпромнефть" – обіцяє розпочати постачання лише з 20 жовтня.

Втім, повністю продаж бензину "Прайм" не зупинив, повідомляють росЗМІ . Однак отримати його можуть лише "свої" – партнери компанії, які уклали відповідні договори.

"Новосибірська "Прайм" обмежила продаж бензину АІ-95 через його нестачу. Його можуть купити там тільки партнери компанії, які уклали договори. За словами голови мережі, постачальник, компанія "Газпромнефть", обіцяє розпочати постачання лише з 20 жовтня", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Росія оголосила про заборону експорту бензину. Причина – спроби Кремля впоратися із зростанням цін на пальне всередині країни.

Втім, вважають аналітики, довго заборона не триватиме. Інакше він приведе до:

  • зупинення нафтопереробних заводів;
  • підвищення цін на паливо та нестачу палива всередині країни

У той же час, на тлі дефіциту бензину у мережі "Прайм", що виник через "Газпромнефти", віце-прем'єр РФ Олександр Новак заявив, що заборона експорту палива благотворно впливає на Росію. "Він запевняв, що заборона експорту пального з Росії допомогла наситити внутрішній ринок, а у 81 регіоні вже знизилися ціни на бензин", - повідомляють місцеві ЗМІ.

Читайте також:

Чи не заливайте цей шлак! Як швидко визначити сурогатний бензин

Прийде викликати евакуатор: що станеться, якщо ви звикли заливати бензин до половини бака

Бензин та дизель на автозаправках знову подорожчають: скільки доведеться заплатити за літр палива