Біль у грудях може негайно викликати занепокоєння з приводу серця, але важливо розуміти, що біль у грудях можуть викликати різні стани, включаючи анатомічні структури грудної клітки, такі як легені, стравохід, а також відбитий біль від проблем із підшлунковою залозою, шлунком та жовчним міхуром. Серед них гострий біль у грудях також можна віднести до міжреберної невралгії, яка іноді може імітувати серйозніші захворювання, такі як рак.

Міжреберна невралгія виникає, коли міжреберні нерви, що проходять між ребрами, роздратовані або здавлені. Це може бути результатом травм, остеопорозу, переохолодження чи інших факторів. Міжреберна невралгія може виявлятися як самостійна недуга або як симптом іншого основного захворювання.

Коли міжреберна невралгія проявляється як самостійний стан, вона зазвичай проявляється гострим локалізованим болем на одній стороні грудної клітки. Пацієнт часто може точно визначити точне місце болю. Відомо, що цей біль посилюється при зміні положення тіла, фізичної активності, кашлі, чханні чи глибокому диханні. Пацієнти також можуть відчувати супутні відчуття, такі як оніміння, печіння або пульсація.

Однак важливо розуміти, що, хоча міжреберна невралгія, як правило, є відносно доброякісним захворюванням, іноді вона може маскуватися або бути помилково прийнята за серйозніші проблеми зі здоров'ям, у тому числі:

Сердечний приступ.

Біль у грудях під час серцевого нападу може мати подібність до міжреберної невралгії, але часто супроводжується додатковими симптомами, такими як задишка, почуття задухи, нудота, блювання та синюшна зміна кольору шкіри. Ключовою відмінністю є те, що біль у грудях під час серцевого нападу зазвичай не проходить при прийомі нітрогліцерину.

Враховуючи потенційно серйозні наслідки проблем із серцем, будь-хто, хто відчуває біль у грудях, повинен негайно звернутися за медичною допомогою, щоб унеможливити будь-які проблеми, пов'язані з серцем.

Читайте також:

Що потрібно зробити, щоб акумулятор в машині не розрядився в холод і в зимовий час

Краще триматися від них подалі: список автомобілів, що витягнуть з вас усі гроші

Багато хто робить це неправильно: як насправді потрібно зберігати відкриту пляшку вина