У серпні 2023 року рівень офіційного безробіття в Україні впав до чергового історичного мінімуму. Ще б пак, кількість зареєстрованих безробітних впала до 108,7 тисяч, серед яких 78,8 тисяч - жінки, хоча ще рік тому було 278,6 тисяч безробітних. При цьому кількість зареєстрованих безробітних, які отримують допомогу з безробіття, впала за рік з 230,5 до 45,4 тисячі осіб. Не дивно, що уряд знайшов резерви платити українцям більше, що залишилися без роботи.

Так стало відомо, що Фонд загальнообов'язкового державного соцстрахування збільшив мінімальний розмір допомоги з безробіття. Тепер безробітні українці отримуватимуть не менше 1500 грн, а не 1000 грн, як це було раніше.

Про це йдеться у постанові Фонду, зареєстрованій у Міністерстві юстиції України. 1500 грн мінімальної допомоги отримуватимуть люди без страхового стажу та громадяни, які працювали протягом останнього року менше 7 місяців.

При цьому максимальна сума виплат із безробіття залишається незмінною. Вона встановлена ​​на рівні мінімальної зарплати в Україні, яка становить 6700 грн.

Також згідно з ухвалою Фонду переселенці в країні можуть претендувати на виплати у 2500 грн. Таку суму отримуватимуть ВПО, взяті на облік за відсутності документів, необхідних для надання статусу безробітного, а також внутрішньо переміщені особи, які перебувають на тимчасово окупованій території або у місцях ведення бойових дій, які не мають необхідних документів, але відомості про які є у державних реєстрах .

Нагадаємо, під час війни тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 90 календарних днів. Крім того, максимальний розмір допомоги з безробіття з 1 січня 2023 року становитиме 6700 гривень – розмір мінімальної зарплати.

Читайте також:

Чи варто продавати земельні паї: українцям назвали ціни ділянок у регіонах

Як сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху зі знижкою: ви можете заощадити значну частину своїх коштів

Путіну "фуфло" не дарують: двійникові кремлівського диктатора вручать частину подарунків, які російський президент отримає у день народження

Це буде цілковите фіаско: для яких знаків Зодіаку жовтень стане найскладнішим місяцем у році.