На думку полковника запасу Збройних Сил України і військового експерта Романа Світана, державою-окупантом Росією управляє група впливу, відома як "колективний Путін", а сам президент Росії є лише "головою, що говорить" цієї групи.

Докладніше про це інформує Главред.

У рамках цієї системи, на думку Світана, керівником Кремля є лише один із багатьох членів його найближчого оточення, таких як брати Ковальчуки, Ротенберги, Абрамович та інші.

Згідно з висловом Світана, Міністерство Оборони Росії під керівництвом Путіна контролює перебіг військового конфлікту в Україні. Однак усі рішення не приймаються самим Путіним, а він лише є "головою, що говорить" за одну з груп впливу.

Таким чином, полковник Світан вважає, що в Росії існує складна система влади, в якій справжнім керівником процесів є "колективний Путін", а сам президент Росії виконує роль пропагандиста та представника однієї з багатьох груп впливу.

"Хід війни контролює міністерство оборони РФ, а воно контролюється і Путіним у тому числі. Абсолютно всі процеси Путін контролювати не може, оскільки жодна людина на це не здатна. У Росії є консенсус думок, прийняття рішень та певна система стримувань і противаг - і все це називається "колективний Путін", тобто Путін - це "розмовляюча голова" його найближчого оточення: Ковальчуков, Роттенбергів, Абрамовичів, які приймають рішення і далі намагаються цей корабель під назвою "Російська імперія", який починає тонути, утримати на плаву. Тож Путін – це лише "розмовляюча голова", а не керівник процесами", — підкреслив Роман Світан.

Читайте також:

Путін точно почне заїкатися: після удару по штабу Чорноморського флоту щось прилетіло і до ФСБ

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Андрій Макаревич потужно поставив на місце російського журналіста: "Я зрозуміло пояснив хто на кого напав?"

Ось це його понесло: Лавров уже заявив, що США ведуть бойові дії проти Росії