У ніч на 18 жовтня тривога на Київщині тривала понад 13 годин. Також вночі еларусь підняла свій винищувач на перехоплення російського шахеда.

І, російські шахеди залетіли на територію Румуні на глибину 14 км... Звичайно, мабуть весь цей час НАТО було дуже стурбоване і правильно говорить Зеленський, що практично Україна вже в НАТО, бо воює західною зброєю і стоїть на охороні світу багатьох країн альянсу.

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

Тому випливає, що Україна зобов'язана бути в НАТО, оскільки вже довела свої здібності на практиці, на полі бою. Саме тому степлення в НАТО є одним із сонних пунктів "Плану перемоги" Володимира Зеленського. Нині ж на вступ України до НАТО відреагували у США.

Наразі серед членів НАТО триває дискусія про те, чи запрошувати Україну до Альянсу, заявив високопосадовець адміністрації президента США Джо Байдена.

"Серед союзників НАТО йде обговорення на запрошення. Наразі немає консенсусу щодо пропозиції запрошення України. Але, як ви знаєте, на саміті НАТО лише кілька місяців тому - у середині липня - усі 32 союзники підтвердили, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства". . Тому питання полягає в тактиці, як заохотити цей шлях і як досягти консенсусу щодо наступних кроків" , - повідомив чиновник, передає Білий дім.

Армия НАТО
Армия НАТО
Армия НАТО

Представник адміністрації президента Байдена наголосив, що Штати мають намір поставити Україну в позицію сили.

"Ми хочемо, щоб вона перемогла у цій війні. І ми маємо надати їй можливості, необхідні для цього. Але ми не можемо зробити це самі. Ми маємо робити це з нашими партнерами та союзниками, тому президент Байден закликав до саміту в Рамштайні, або зустрічі на рівні лідерів того, що офіційно називається Контактною групою з оборони України. Ми відклали цю зустріч, і вона, ймовірно, відбудеться наступного місяця, у листопаді. зустріч у наступному місяці ", - зазначив він.

Читайте також:

Україна без світла: ЄС поставив ульматум - жодного постачання електроенергії під час відключень.

Другий Саміт світу не гарантує: українцям розповіли про участь Росії та кінець війни.