Ні для кого не секрет, що корупція у Росії процвітає. Більше того, можна впевнено говорити, що корупція практично визнана у Росії невід'ємною частиною системи, її скелетом. Ще б пак, для Кремля в умовах війни головне - лояльність еліт, тому Путін і заплющує очі на злодійство, аби вони продовжували його підтримувати. Одне з останніх призначень зовсім свідчить про "кумовство".

Так, розвідка Британії проаналізувала кар'єрний зліт племінниці Путіна – дочки двоюрідного брата Анни Цивілєвої на посаду державного секретаря міністерства оборони.

Відповідний огляд опубліковано у X (Twitter) британського Міністерства оборони.

Це призначення, схоже, викликало навіть хвилю обурення у суспільстві. Ще б пак, до 2023 року жінка не мала ні відомого минулого, ні відношення до оборонної сфери, оскільки вона свого часу здобула освіту психіатра.

А ось 2023 року Ганна Цивільєва стає головою державного фонду "Захисники Вітчизни", який займається зборами на підтримку війни проти України.

Крім того, Міноборони Великобританії нагадало, що племінниця Путіна одружена з міністром енергетики Росії Сергієм Цивілєвим.

"Призначення Цивілєвої в червні викликало стриману критику з боку російської преси за кумівство, яке піддало випробуванню навіть російську терпимість до корупційної практики. Існує реальна можливість, що її подальше кар'єрне зростання свідчить про зростаючу ізольованість російської еліти", - сказано в огляді.

Так, на сьогоднішній день Анна Цивільєва обіймає посаду статс-секретаря – заступника міністра оборони РФ.

Статс-секретар відповідає за зв'язок Міноборони РФ із Держдумою та Радфедом. Крім того, до його обов'язків входить підготовка пропозицій щодо законопроектів. Крім того, Цивільєва займається соціальним та житловим забезпеченням військових.

Цивілєва - 52 роки, вона народилася в Іваново, працювала лікарем-психіатром в обласній лікарні.

Незабаром після приходу Путіна до влади вона переїхала до Москви, де здобула економічну освіту і почала займатися постачанням медобладнання. У 2007 році вона вийшла заміж за Сергія Цивільєва, який обіймав посаду губернатора Кемеровської області. Через п'ять років подружжя стало власниками частки у вугільній компанії "Колмар".

Наприкінці 2023 року Цивільєва було включено до списку санкцій ЄС.

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"