Здоров'я і краса шкіри залежить від багатьох факторів: правильний сон, догляд, відсутність шкідливих звичок. Як відзначають фахівці, не менш важливе і харчування. Дієтологи виділили 7 потужних продуктів, які затримують появу зморшок.

Броколі

Цей суперфуд є джерелом вітаміну С. Як відомо, з віком виробляється менше колагену, підтримує пружність шкіри, і саме тому потрібен вітамін С. Броколі є багатим джерелом рослинних пігментів і антиоксидантів.

Що ще не мало важливо броколі містить невелику кількість натрію і калорій і зовсім не містить жиру.

Мигдаль

У цих смачних горішках міститься багато вітаміну Е, який є ще одним антиоксидантом, що захищає шкіру від старіння. Цей горіх можна їсти сирим або смажити, додавати в йогурт, салати або вівсяну кашу.

Батат

Батат містить багато цінних речовин. По-перше, він багатий вітамінами А, С, Е, К, групи В. Солодка картопля багата бета-каротином. Це каротиноїд, ефективний проти зморшок. Бета-каротин підвищує природний захист шкіри від сонця і захищає її від пошкоджень.

Особливо багато в ньому вітаміну В6, завдяки якому батат зміцнює судини та допомагає врегулювати кров'яний тиск.

Томатний соус

У помідорах міститься лікопін - ключовий каротиноїд, що забезпечує захист від сонячних променів. Їм не можна замінити сонцезахисний крем, але томатний соус забезпечує додатковий захист від раку шкіри. Важливо, щоб він був натуральний зі свіжих томатів.

Сир

Цей кисло-молочний продукт багатий білками-поживними речовинами, які необхідні для вироблення колагену. Крім того, здоровий мікробіом кишечника, що містить трильйони хороших бактерій, допомагає управляти запальною реакцією організму.

Жирна риба

Жирна риба містить незамінні кислоти Омега-3. Вони зменшують рівень запалень і покращують зовнішній вигляд. Також кислоти допомагають судинах бути більш міцними. При нестачі цих речовин волосся стає тьмяним, ламким, шкіра сохне. Щоб цього уникнути, рекомендується їсти рибу пару раз в тиждень.

Темний шоколад

Натуральний шоколад з високим вмістом какао - це один з кращих природних антидепресантів. Вони живлять шкіру і захищають її від пошкоджень. Доведений факт, що гіркий шоколад попереджає та уповільнює фізіологічний процес старіння клітин головного мозку. Саме з цієї причини даний десерт корисний в будь-якому віці.

Раніше "Нyser" писав про те, що лікарі розповіли про харчування, яке запобігає закупорці судин.

Також наш портал повідомляв, який овоч захищає від деменції й недоумства.

Нагадуємо, лікарі розповіли про неймовірну небезпеку соєвих продуктів.