Гіпертонія або підвищений артеріальний тиск є одним з найпоширеніших у світі захворювань. Якщо раніше хвороба зустрічалася у літніх людей, то зараз вона молодшає. А все через стреси й недосипи.

Небезпека гіпертонії полягає в ускладненнях. Вона б'є по серцево-судинній системі. У людини може погіршитися пам'ять. Часто виникають перепади настрою.

Високий тиск викликає ураження артерій різних органів, в тому числі головного мозку, що з плином часу може призводити до порушень мозкового кровообігу (НМК) як ішемічного характеру (інфаркт мозок), так і геморагічного (крововилив в мозок).

Медики назвали 8 нетипових симптомів, які можуть вказувати на підвищений тиск:

Сильний головний біль

Він може виникнути при високому артеріальному тиску. Як правило, такий головний біль виражається пульсацією в скронях. Може виникнути відчуття, що голову щось здавлює.

В такому випадку не можна пити спазмолітики. Потрібно знизити тиск.

Медикаменти для зниження або нормалізації тиску ні в якому разі не можна приймати без призначення лікаря!

Задишка

Проблеми з диханням, задишка навіть при повільній ходьбі, болі в грудях - вірна ознака гіпертонії. Як зазначають медики, задишка є однією з початкових ознак гіпертонії.

Запаморочення

При гіпертонії може виникнути відчуття стуку в шиї, грудях або вухах. Це може привести до запаморочення.

Кров в сечі

Гематурія частіше зустрічається у людей з гіпертонією. В основному це невелика кількість крові в сечі. Але все ж, якщо з'явився такий симптом, краще не зволікати з походом до лікаря.

Носова кровотеча

Ніс має тендітні кровоносні судини, і раптове підвищення артеріального тиску може привести до носової кровотечі.

Проблеми із зором

Високий артеріальний тиск може надавати несприятливий вплив на сітківку. Гіпертонія може привести до гіпертонічної ретинопатії, при якій людина може зіткнутися з такими проблемами, як затуманення зору, порушення зору.

Гіпертонічна ретинопатія не викликає втрати зору, але може вплинути на розвиток інших очних захворювань, що ведуть до її втрати.

Важливо: офтальмолог може дати інформацію терапевта про стан системи кровообігу на рівні всього організму.

Почервоніння обличчя

Почервоніння обличчя і наявність кров'яних плям на обличчі можуть виникати, коли кровоносні судини на обличчі розширюються.

Постійна втома

Гіпертонія позбавляє людину енергії. Втома й апатія стає буденністю. Почуття тривоги та запаморочення можуть також порушити сон, що робить людину більш втомленою.

Раніше "Нyser" писав про те, що названий чай, який найефективніше знижує артеріальний тиск.

Також наш портал повідомляв, лікарі назвали напої, які допоможуть знизити тиск.

Нагадуємо, лікарі розповіли про харчування, яке запобігає закупорці судин.