Медики роз'яснили, в чому плюси та мінуси вживання кисломолочного продукту перед сном

Про те, в чому користь і шкода звичайного кефіру, розповіли дієтологи з "Брестовицкої центральної районної лікарні".

За інформацією, наданою лікарями, в деяких випадках кефір може принести користь, через те, що організм потребує додаткові ресурси для процесу регенерації, а напій містить необхідний легкозасвоюваний білок. Також кефір сприяє нормалізації мікрофлори кишківник, через підвищений вміст біфідо- та лактобактерій.

Містить кефір і широкий спектр вітамінів, особливо В12, В4 і В2, і це якщо не враховувати 12 різновидів мікро- та макроелементів. Що входить до складу цього кисломолочного напою кальцій, компенсує втрату важливого мінералу в період сну. Регулярне вживання кефіру допоможе поліпшити пам'ять, психомоторні й когнітивні функції, мова і координацію, через те, що людському мозку корисні складові кефіру, а це - молочні жири та кислоти, кальцій, сироватковий протеїн, магній і вітамін Д.

Кефір. Фото: скріншот YouTube-відео
Кефір. Фото: скріншот YouTube-відео

Однак, якщо у вас виявлений "гастрит", розлад шлунково-кишкового тракту або підвищена кислотність шлункового соку, від кефіру необхідного відмовитися, через те, що цей кисломолочний продукт може викликати в шлунку спиртове бродіння, і спровокувати здуття живота, з супутніми хворобливими відчуттями в кишківнику.

Також не рекомендується кефір при проблемах з нирками, бо може викликати серйозне навантаження на ці органи. Уникайте кефіру і при проблемах з дванадцятипалою кишкою, виразковій хворобі шлунка, панкреатиті та несприйнятливості лактози, яка присутня практично у всіх молочних продуктах. Таким чином, можна зробити тільки один висновок - кефір корисний тільки в тому випадку, якщо у людини немає ніяких проблем зі здоров'ям.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що експерти назвали п'ять ознак, що сигналізують про наближення серцевого нападу.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, які овочі допоможуть екстрено позбутися зайвої ваги.

А до цього "Hyser" розповідав про те, на що слід звернути увагу при виборі сосисок.