Навіть на порожній шлунок можна відчути дискомфорт, переповненість і нудоту

Про те, чому нудота виникає не тільки при харчових отруєння або захворюваннях шлунково-кишкового тракту, розповіли у блозі "Medical Note".

Відзначимо, що насправді причин, через які можуть виникнути такі відчуття досить багато. Однак, основна їх маса пов'язана з нездоровим способом життя. Всупереч тому, що почуття голоду є звичним станом, насправді воно може сигналізувати не тільки про те, що настав час наповнити шлунок.

Досить часто нудота буває наслідком інтоксикації, через те, що організм бажає якомога швидше позбутися від отруйних компонентів. Але не завжди це буває після приймання неякісної їжі. Зокрема, якщо людина сидить на суворій дієті, то вже через нетривалий час, вранці, його почнуть відвідувати ці неприємні відчуття. Викликано це тим, що в жирах, накопичених організмом за попередній період життя, вже є ті самі, що призводять до нудоти токсини.

Як тільки людина починає інтенсивно худнути, організм починає розщеплювати жирові клітини та отруйні речовини, вивільняючись в кровоносний потік, поширюються по всьому тілу. Гіпоталамус отримує відповідний сигнал про отруєння, і запускає режим "природного очищення".

Також напади нудоти можуть провокуватися стресами та перевтомою. Після важкого робочого дня досить часто приходить втома, а з нею й активне виділення жовчі, що і викликає блювотні позиви. Щоб зупинити таку симптоматику, найкраще перекусити якийсь легкої, нежирною їжею і відпочити: нудота швидко пройде.

Кава. Скріншот з відео на Youtube
Кава. Скріншот з відео на Youtube
Кава. Скріншот з відео на Youtube

Така ж методика допоможе і в ранкові години - щоб уникнути позивів, досить просто поснідати, а каву і сигарети залишити на більш пізній час.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що медики назвали кілька харчових продуктів, що завдають найбільшої шкоди серцево-судинній системі.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, в якому випадку здуття живіт може говорити про небезпечну хворобу печінки.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що краще не робити відразу після щільного обіду або вечері.