Лікарі назвали напій, який ні в якому разі не можна виключати з раціону
Статистика свідчить про те, що українці стали менше споживати молочних продуктів. Експерти вважають, що все відбувається через те, що ціни на молочні продукти ростуть і не всі можуть дозволити їх купувати часто. Однак, є напої, від яких лікарі не рекомендують відмовлятися, інакше кістки почнуть ламатися, повідомляється в програмі "Сніданок з 1+1", відео опубліковане на YouTube-каналі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВиявилося, що в молоці понад 300 різних компонентів, серед яких кальцій і вітамін D. Якщо в організмі відбувається нестача цих важливих мікроелементів, то у людини можуть стати крихкими кістки, погіршитися стан зубів і з'явитися карієс.
Дієтолог Олександр Кущ запевняє, що більшості людей необхідно вживати молочні продукти. Це може бути як незбиране молоко, так і кисломолочні продукти, тобто сир і сметана.
У ряді європейських країн в школах дітям обов'язково дають по склянці молока, бо в ньому міститься 300 мг кальцію, а це третина добової норми.
Водночас українські діти навіть вдома нечасто вживають молочні продукти.
Журналістка вирішила провести експеримент і у львівських школярів перевірили рівень кальцію в організмі. Він опинився на недостатньому рівні.
Після цього, в школі встановили привезений з Фінляндії молокомат. Навіть проміжні результати через недовгий час показали, що рівень кальцію у школярів підвищився на кілька пунктів.
У рік людина повинна вживати приблизно 380 кг молочних продуктів. Але за даними, українці вживають менш як 200 кг.
Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли про три ефективні вправи, які допоможуть прибрати жир з живота.
Також ми писали, що названі найнебезпечніші солодощі, які часто українці купують у магазинах. Цей кондитерський виріб може серйозно нашкодити кишківнику.
Нагадуємо, що ми ділилися рецептами, що можна додати в чашку з кавою, щоб насолодитися неперевершеним смаком. У світі існує чимало рецептів, як приготувати цей вишуканий напій. Виявилося, що при додаванні простих і доступних інгредієнтів смак напою теж може приємно здивувати.