Медки назвали види раку, які найчастіше зустрічаються у чоловіків

Невтішна статистика свідчить, що у кожного третього чоловіка в певному віці діагностують онкологію. Названо найпоширеніший вид раку, який найчастіше виявляють у чоловіків, повідомляє docrates.com.

Згідно з даними онкологічного регістра Фінляндії за 2012 рік, у 15 555 чоловіків була виявлена онкологія й у 4 700 осіб це був рак передміхурової залози.

Також чоловіки найчастіше хворіють на рак легенів і рак прямої кишки.

Згідно з даними, в 90% випадків виною раку легенів є шкідлива звичка-куріння. Тому, краще все ж позбутися від цієї згубної звички, щоб знизити ризики захворювання.

Онколог Том Віклунд заявив, що навіть у тих пацієнтів, яким вже був поставлений діагноз-рак легенів відмова від куріння позитивно позначилася на результат лікування пацієнта.

Також фахівцям за останні 15 років вдалося точніше виявляти рак передміхурової залози. Зокрема, стало більш активно використовуватися значення рівня ПСА (простатичний специфічний антиген-прим. ред).

Цей показник є маркером у разі виявлення раку передміхурової залози у чоловіків. Цей протеїн виробляє дана залоза, а за допомогою простого аналізу крові лікарі можуть встановити рівень ПСА в організмі чоловіка.

Лікар підкреслив, що значення ПСА-тесту - це тільки один метод діагностики раку простати та за його результатами діагноз не ставиться. Чоловіка повинні направити ще на ряд досліджень - МРТ, можуть призначити біопсію під контролем УЗД.

Тільки всі результати можуть показати, чи хворий чоловік на даний вид онкології або ж ні. Крім того, в залежності від захворюваності призначається і різне лікування.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики перерахували продукти, які багаті вітаміном А. Не потрібно ковтати таблетки просто включіть перераховані продукти у свій раціон.

Також ми писали, що фахівці порадили напої, які корисно пити вранці. Прислухайтеся до порад і організм скаже вам "спасибі".

Нагадуємо, що лікар назвав напої, які здатні знизити ризик виникнення цукрового діабету. Про їх користь мало хто здогадувався.