В ході чергового засідання Кабмін офіційно погодив бюджет Пенсійний фонду України на 2021 рік.

Загалом дохід бюджету Пенсійного фонду станом на 2021 рік - 495 502 млн грн. При цьому власні доходи передбачені в сумі 327 957,3 млн грн, з них 293 887,3 млн грн - ця сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, розподілена на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Відповідною інформацією поділилося Міністерство соціальної політики України.


Влада ж планує виділити на пенсійні програми 195 319,4 млн грн, з яких на сплату єдиного внеску за окремі категорії осіб має піти близько 27 975,7 млн грн. Однак більша частина, а саме 167 343,7 млн грн буде спрямовано на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень, призначених за пенсійними програмами, та покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України.

Зокрема, згадана сума буде розподілена наступним чином:


Також при розрахунку бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік бралося за увагу заплановане підвищення виплат. Нагадаємо, у зв'язку зі зростанням мінімальної заробітної плати передбачається збільшення мінімального розміру виплати 65-річним пенсіонерам на рівні 40% мінімальної від зарплати - з січня і грудня.

Разом з тим враховувалися компенсаційні виплати особам у віці старше 75 і 80 років, а також підвищення пенсійних виплат на тлі збільшення прожиткового мінімуму з липня і грудня поточного року. Про перерахунок пенсій влада теж не забула. Тобто всі ці питання були владнані з фінансового боку.

Раніше "Нуѕеr"писав про те, що Пенсійний фонд розповів, що буде з виплатами пенсіонерів в лютому.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, хто позбудеться виплат після індексації пенсій.

Нагадуємо, що міністерка соціальної політики Лазебна розповіла про можливе скорочення пенсій.