Розмір пенсії може істотно скоротитися

Нещодавня заява прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про те, що українцям доведеться забути про пенсію, сильно обурило українців. Зараз більшість громадян і так незадоволені тією підтримкою, яку їм надає держава після виходу на заслужений відпочинок. Тепер же міністерка соціальної політики України Марина Лазебна заговорила про скорочення виплат. Подробиці з'явилися на сайті Мінсоцполітики.

Міністерка соціальної політики стурбувала українців, які отримують виплати за віком новиною про те, що їх розмір виплат скоротиться в 1,5 рази.

Така перспектива очікує пенсіонерів вже до 2055 року, якщо не ввести обов'язкові накопичувальні пенсії з наступного року. Якщо ініціативу відомства не підтримають, тоді без другого рівня пенсійного забезпечення розмір виплат доведеться скоротити з 18 до 28,7%.

Однією з причин, яка може привести до подібної ситуації є те, що в країні не проведена детінізація ринку праці. Це означає, що багато громадян працюють неофіційно і не платять податки в державу.

Відповідно, до бюджету не надходять гроші. Як відомо, в Пенсійному фонді вже давно утворилася діра, яку заповнює держава. Вирішенням цієї проблеми стало офіційне працевлаштування якомога більшої кількості українців.

На цей час згідно з офіційними даними 13,2 мільйона осіб платять внески, тобто офіційно працюють. При цьому, кількість пенсіонерів становить 11,2 мільйона осіб.

За прогнозами, у наступні 10 років, кількість найманих співробітників, які здійснюють відрахування до Пенсійного фонду, буде знижуватися, а нових пенсіонерів додатися. Це означає, що відбудеться демографічна криза. Тому, не виключається варіант скорочення пенсій.

Раніше Hyser повідомляв, що у березні пенсіонерів чекає індексація виплат, кому чекати підвищення.

Також портал писав, що ряду громадян підвищать на 500 гривень розмір виплат, але пощастить так далеко не всім.

Нагадаємо, що не всі українці зможуть вийти в 60 років на заслужений відпочинок.Все через вимоги до стажу, які щорічно підвищують.