Названо категорії пенсіонерів, які не отримають надбавку з 1 березня

У 2021 році для українських пенсіонерів заплановано кілька підвищень виплат. З 1 березня в Україні пройде індексація пенсійних виплат на 11%, але доплати отримають не всі громадяни. Про це повідомляти інформаційний портал"Обозреватель".


Навесні на надбавку до виплат можуть не розраховувати громадяни, яким пенсія була призначена на підставі спеціальних законів, наприклад, військовослужбовцям, науковим працівникам та іншим. Підкреслюється, що підвищенню підлягає тільки розрахунковий розмір виплат, надбавки може не бути якщо її розмір нижче рівня прожиткового мінімуму.

Відзначається, що в порівнянні з 2020 роком, коли виплати проіндексували 8,4 мільйонам пенсіонерів, в 2021 році число надбавок може бути менше. Пояснюється це тим, що деякі українці отримали доплати, які і без осучаснення збільшили розрахунковий розмір виплат.

Українці, які зараз на заслуженому відпочинку отримують виплати в розмірі 9090 гривень, отримають надбавку близько 1 тисячі гривень. Повідомляється, що розмір надбавок в першу чергу залежить від заробітної плати, тому для кожного українця розраховуватися буде по-різному. Якщо взяти за приклад 2019 рік, то тоді 81 мільйонам українських пенсіонерів додали до пенсії в середньому 255 гривень. Підкреслюється, що для кожного пенсіонера проводився індивідуальний розрахунок. Згідно з даними 2,5 мільйона українців отримали від 100 до 400 гривень надбавки, понад 1,5 мільйона громадян від 400 до 700 гривень, 0,5 мільйона - від 700 до 1000 гривень. При цьому українцям, які мають великий трудовий стаж і отримують виплати нижче 1700 гривень, виплатили по 2410 гривень одноразової допомоги.

Раніше портал Hyser інформував, що в Пенсійному фонді зробили заяву про виплати пенсій у лютому.

Також портал Hyser повідомляв, що в Україні планують зрівняти пенсійний вік чоловіків і жінок.

Крім того, портал Hyser писав, що в уряді планують підвищити пенсії для однієї з категорій українців відразу на 1650 гривень.