Всім відомо, що в джунглях ховається багато небезпек, таких як дикі тварини чи отруйні комахи, які можуть призвести до смерті за лічені секунди. Не кожен дорослий зможе захистити себе і вижити в таких умовах, не кажучи вже про дітей. Але, як виявилось, дива таки трапляються.

Так стало відомо, що в джунглях Колумбії через два тижні після авіакатастрофи літака Cessna 206 знайшли живими чотирьох дітей. Старшій дівчинці 13 років, трьом її братам – дев'ять років, чотири роки та 11 місяців.

Про успіх пошукової операції повідомив у Twitter 18 травня президент Колумбії Густаво Петро.

"Після напружених пошуків, які провели наші збройні сили, ми знайшли живими чотирьох дітей, які зникли безвісти внаслідок авіакатастрофи в Гуав'ярі. Радість для країни", - написав він, уточнивши, що пошуки в департаменті Гуав'ярі вели військові та кількох досвідчених пошукових собак.

Саме собаки змогли переконати людей, що пошуки потрібно продовжувати будь-що-будь. Ще б пак, через 16 днів після трагедії, 17 травня, собакам вдалося знайти курені з листя та палиць, відкриту сумку, дитячу пляшку та надкушені фрукти. Так стало зрозуміло, що діти живі.

Фото опублікувала прес-служба збройних сил країни.

Як виявилося, всім чотирьом дітям вдалося вижити завдяки турботі та знанню джунглів старшої дівчинки. Саме вона спромоглася зробити укриття від злив, а також залишала підказки, які могли допомогти рятувальникам у пошуку.

Нагадаємо, 1 травня 2023 року літак Cessna 206 компанії Avianline Charter, який прямував з муніципалітету Солано до міста Сан-Хосе-дель-Гуав'яре зазнав аварії, у нього відмовив двигун.

На борту було троє дорослих та четверо дітей: пілот Ернандо Моралес, директор Фонду професіоналів корінних народів Герман Ернандес, а також 33-річна Магдалена Валенсія та її четверо дітей, що належать до корінної громади уітото.

Незважаючи на те, що пілот встиг подати аварійний сигнал, через зливи пошуки довелося відкласти. Відомо, що лише 15 травня військовослужбовці знайшли у лісових заростях літак та тіла трьох дорослих.

Для пошуку дітей влада задіяла військових, рятувальників та представників управління цивільної авіації на території провінції Какета, а також три вертольоти, один з яких транслював аудіоповідомлення, записане бабусею дітей. Вона просила онуків залишатися на місці, щоб їх було найпростіше знайти

Читайте також:

Працює "творцем карми": Ані Лорак показала свого нового коханого

Названо найнебезпечнішу тещу за знаком Зодіаку: зять захоче втекти на інший кінець земної кулі

Тернопільський бізнесмен вирішив продати колекцію своїх унікальних ретро-автомобілів. Фото