Вінегрет - це смачний салат без майонезу на основі овочів, головним інгредієнтом якого є буряк. Приготувати салат по-новому можна з квашеною капустою, оселедцем і навіть анчоусами, а замість горошку використовувати квасолю.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяШеф-кухар Василь Мішлен (vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом вінегрету з квасолею.
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт;
- картопля – 5 шт;
- морква – 3 шт;
- цибуля – 1 шт;
- солоні огірки – 4 шт.;
- квасоля в томаті – 400 г;
- олія соняшникова – 1 ст. л.;
- сік лимона – 1 ст. л.;
- зміна - 1 год. л.;
- перець\суміш перців - 1 ч. л.;
- петрушка – 3-4 гілочки.
Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Овочі потрібно добре вимити, буряк, картопля та морква загорнути окремо у фольгу. Запікаємо овочі до готовності – картопля та морква 40 хвилин, а буряки 80 хвилин.
Овочі повинні охолонути і тоді нарізаємо їх на кубик середнього розміру.
Викладаємо овочі в миску, додаючи нарізані кубиком солоні огірки та цибулю, а також посічену петрушку.
Додаємо квасолю.
Для приготування соусу змішуємо масло та оцет за допомогою віночка, додаємо щіпку солі, сік лимона та спеції. Перемішати.
Подавати салат потрібно, прикрасивши петрушкою.
Читайте також:
Це просто щастя: як приготувати ніжний салат із печінки курки. Рецепт
Можна заготовити на три дні: скільки коштуватиме українцям традиційний салат Олів'є до Нового року
Відмінна закуска на вихідні: старовинний салат із перцем, який запікають у духовці. Рецепт