Важко уявити собі святкування Нового року без шампанського, мандаринів та класичних зимових салатів, одним із найулюбленіших є оселедець під шубою.

Для приготування цієї страви потрібно філе оселедця, але обробка риби може виявитися непростим завданням.

Тому шеф-кухарі поділилися порадами, як значно спростити процес видалення кісток із оселедця.

Для початку ретельно промийте оселедець. Потім видаліть голову і розріжте черевце, щоб очистити її від нутрощів і чорної плівки. Після цього знову промийте рибу холодною водою.

Оселедець
Оселедець

Ножем зробіть надріз уздовж хребта від голови до хвоста. Потім акуратно відокремте пальцями одну сторону риби від хребта, а потім іншу. Для цього просуньте палець під хребет і рухайтеся до хвоста.

Після того, як обидві сторони будуть розділені, відріжте хребет разом з хвостом і видаліть всі дрібні кістки, що залишилися. На цьому етапі слід видалити плавники.

Зрештою, щоб отримати філе без кісток, зніміть шкіру. Найпростіше почати з хвоста і акуратно відокремити шкіру від м'яса.

Читайте також:

Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт

Ідеальна кутя на Святий вечір: рецепт із узваром, який благатимуть розкрити

Оселедець під шубою, але не салат: унікальний рецепт на новорічні свята - ви здивуєте всіх