Зазвичай, кукурудза в домашній кулінарії використовується лише як компонент салатів. І справді, мало хто знає, що вона також відмінно смакує у вигляді смажених закусочних оладок.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 4 середніх качани вареної солодкої кукурудзи, зрізати зерна;
- 2 яйця, злегка збити;
- 120 грам борошна;
- 125 мл натурального йогурту або нежирної сметани;
- 1 ч.л. гранульованого часнику;
- 1 ч.л. розпушувача;
- 2 ст.л. тертого твердого сиру Пармезан чи Грана Падано;
- сіль до смаку;
- 1/3 пучка зеленої цибулі, дрібно посікти;
- олія для смаження;
- сметана для подачі.
Кукурудзу, цибулю, розпушувач, часник сіль, сир та борошно помістити в глибоку миску. Добре перемішати. Додати яйця злегка збиті з йогуртом й ще раз усе ретельно вимішати.
У сковорідці на середньому вогні розігріваємо олію в кількості достатній, аби вона вкривала дно сковорідки. Викласти партіями оладки й смажити, доки низ добре підрум’яниться, а верх почне застигати.
Перевернути на інший бік і теж добре підрум’янити.
Викласти на тарілку застелену паперовим рушником і так само посмажити решту оладок.
Подавати оладки з кукурудзою гарячими зі сметаною чи ренч соусом.
Оладки з кукурудзи – відео-рецепти:
Читайте також:
Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт
Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту
Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку