Борщ з кількою підійде для тих, хто дотримується посту, сидить на дієті і просто не хоче перевантажувати організм занадто жирною їжею.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
квасоля - 2/3 склянки;
салатний перець - 1 шт.;
кілька в томаті - 1-2 банки ;
буряк - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста - 170 г;
картопля - 5 шт.;
томатний сік - 500 мл;
сіль - 1 ст. л. без гірки;
цибуля - 1 шт.;
цукор - 0,5 ст. л.;
лавровий лист, зелень - за смаком.
1 середню цибулину нарізаємо дрібним кубиком, білокачану капусту дрібно шинкуємо, на середній терці натерти 1 морквину. На цій же терці натерти 1 невеликий буряк.
Чистимо картоплю та нарізаємо її кубиками.
У сковороду наливаємо олії. Висипаємо натертий буряк. Додаємо 0,5 ст. л. цукру, перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини. Далі додаємо натерту моркву. Перемішуємо і смажимо ще буквально пару хвилин.
В іншу сковороду наливаємо олії. Додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо її до золотистого кольору. Потім вливаємо томатний сік. Даємо йому покипіти разом з цибулею десь 5 хвилин.
У 3-х літрову каструлю висипаємо квасолю, яку попередньо замочити у холодній воді на 3 години. Вкидаємо лавровий лист. Додаємо 1 ст. л. солі без гірки. Коли звариться квасоля, додаємо нарізану картоплю і буряково-морквяну засмажку.
Коли буде готова картопля, додаємо капусту, консерву і томатну засмажку. Перемішуємо.
У борщ додаємо дрібно нарізану зелень. Після закипання варимо ще 5 хвилин і накриваємо кришкою.
Даємо борщу настоятися 20 хвилин і можна приступати до трапези.
Читайте також:
Головне ложку не проковтнути: рецепт справжнього українського борщу з квасолею
Полонений росіянин отримав миску борщу та розповів, як до них ставляться командири РФ
Справжній український рецепт: як приготувати пишні пампушки з часником. Ідеально під борщ