До середини березня можна впевнено розпочинати посадку ранніх холодостійких культур, а до травневих свят насолоджуватися корисним салатом зі свіжих овочів прямо з городу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися1. Салат латук:
Салат можна вирощувати як розсадним способом, і прямим посівом.
Висівають у ящики у березні та висаджують у ґрунт у квітні на глибину 0,5-1 см.
Між листям салату дотримуйтесь відстані приблизно 30 см.
Помірний полив має вирішальне значення для запобігання гіркоти на листі.
2. Петрушка:
Петрушку можна сіяти практично цілий рік, найчастіше ранньою весною.
Систематичне прополювання та регулярний полив необхідні для здорового зростання.
3. Рукола:
Сіють насіння руколи у відкритий ґрунт із середини березня до кінця вересня.
Проріджуйте сходи, залишаючи спочатку 5 см, а потім збільшуючи до 10 см.
Виберіть місце для посадки з півтінню в полуденну годину.
4. Шпинат:
Висівають шпинат навесні (з кінця березня до середини квітня), влітку (з кінця липня до середини серпня) або для осінньо-зимового збирання врожаю (з кінця серпня до середини вересня).
Дотримуйтесь відстані 5-10 см між рослинами та 20 см між рядами.
Основний догляд передбачає помірний полив та прополювання.
5. Салат польовий (Валеріанелла, Рапунцель):
Холодостійкий і морозостійкий польовий салат витримує температуру до -10°C.
Садіть насіння у квітні для весняного росту, забезпечуючи пухкий та родючий ґрунт.
Додайте в грядку компрес, що перепрів, і аміачну селітру для оптимального зростання.
Уникайте вирощування польового салату влітку, щоб запобігти передчасному цвітінню.
Ці рекомендації допоможуть вам приготувати для своєї родини різноманітні свіжі ароматні салати, які стануть домашнім і корисним доповненням до ваших страв.
Читайте також:
Неймовірна насолода: рецепт магазинних ковбасок у винно-цибульному соусі. Ви в них закохаєтесь
Кому з військовослужбовців дадуть додаткові 10 тисяч гривень та які документи потрібно зібрати
Так роблять досвідчені японські дачники: навіщо в розсаду потрібно обов'язково додати желатин.