Квашена капуста - це смачний та корисний продукт, який містить безліч вітамінів, мінералів та ферментів. Вона допомагає покращити травлення та зміцнити імунітет. І готувати квашену капусту легко, особливо якщо при цьому використовувати звичайний пакет.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування квашеної капусти у звичайному пакеті читайте у нашому матеріалі.
Квашена капуста в пакеті - це простий і швидкий спосіб приготувати цю закуску. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
- Капуста – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Соль - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Оцет - 50 мл
- Вода - 500 мл
- Пакет для заморожування із зіп-застібкою - 1 шт.
Спосіб приготування
- Капусту наріжте великою соломкою, моркву тонкою. Перемішайте овочі у великій мисці.
- У каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор та оцет. Варіть маринад на середньому вогні 5 хвилин, потім зніміть з|із| вогню і остудіть.
- У пакет для заморозки покладіть капусту з морквою, залийте маринадом, видавіть повітря і закрийте застібкою.
- Перемішайте пакет, щоб маринад рівномірно розподілився по овочах.
- Поставте пакет у холодильник на 2-3 дні, періодично перевертаючи та масажуючи.
- Готову квашену капусту можна зберігати у холодильнику до двох тижнів.
Рекомендації
- Для квашеної капусти найкраще використовувати білокачанну капусту пізніх сортів.
- Щоб капуста вийшла хрусткою, її необхідно дрібно нашаткувати й ретельно перетерти з сіллю.
- Для маринаду можна використовувати інші спеції, наприклад, чорний перець, лавровий лист, гвоздику.
- Якщо ви хочете отримати гостріший смак, додайте в маринад більше оцту.
Читайте також:
Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня
Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді