У світі автомобілебудування часто виникають проекти, які привертають увагу своїми унікальними та незвичайними рішеннями. Один з таких проектів - ЗАЗ-965, який перевершує всі очікування своєю нестандартністю та доопрацюваннями.

Докладніше про те, як виглядає люксовий "горбатий" ЗАЗ для обраних, читайте у нашому матеріалі.

Навіть на перший погляд, фари цього автомобіля привертають увагу своєю унікальною світлодіодною оптикою, яка є мотоциклетною розробкою Harley-Davidson. Однак, не тільки екстер'єр є дивовижним, інтер'єр автомобіля вражає своїми незвичайними рішеннями. На перший погляд, ніде не видно дефлекторів вентиляції, але виявляється, що вони були інтегровані в динаміки аудіосистеми. Додаткові прилади з тиском та температурою олії займають бардачок, а замість стандартної медіасистеми розробники пропонують використовувати смартфон.

Але найцікавіший факт полягає в базі цього автомобіля – це техніка британського спорткара Lotus Exige. ЗАЗ-965 отримав двигун від Toyota об'ємом 1,8 літра з компресором, що дозволило підняти потужність до 260 кінських сил. Заявлена ​​максимальна швидкість становить 220 км/год.

Проте, найдивовижніше не лише в технічних характеристиках цього ЗАЗ-965, а й у ціні, що становить близько 313 000 доларів. Це чудовий приклад, як дорогі доробки та унікальні ідеї можуть сильно підвищити вартість автомобіля.

Скріншот з мережі

Читайте також:

Ви про таких не знали: як виглядали незвичайні машини Ford-молодшого. Фото

Схожий на космічний корабель: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ, зроблений зі склопластику

Утре ніс навіть закордонним позашляховикам: як виглядає повнопривідний ЗАЗ "Таврія", про який ніхто не знав