У Великобританії було здійснено дивовижну знахідку - занедбаний Aston Martin DB4 1959 року. Це раритетне спортивне купе не бачило дороги понад 40 років, і його історія викликає особливий інтерес у автолюбителів та колекціонерів.

Про цей дивовижний автомобіль було знято відео, якому присвячений Youtube-канал The Late Brake Show.

Aston Martin DB4 перебував у гаражі з 1982 року. Особливий інтерес до цього автомобіля полягає в його передісторії - він належав справжньому шпигунові. Цей розвідник їздив на Aston Martin ще задовго до того, як ця марка стала відома завдяки фільмам про Джеймса Бонда.

Потім Aston Martin DB4 двічі змінював власників. На початку 80-х була спроба відновити цей автомобіль, і його навіть пофарбували, але реставрацію так і не вдалося завершити.

Кузов автомобіля сильно проіржавів і пошкоджений, а в салоні його розірвано шкіряне оздоблення. Спроби запустити двигун Aston Martin DB4 були зроблені, але зараз він не здатний працювати протягом тривалого часу. Тепер цей раритетний спорткар вирушить на процедури реставрації.

Зараз Aston Martin DB4 дуже цінується серед колекціонерів, і автомобілі в хорошому стані коштують щонайменше 500 000 доларів. Цей конкретний екземпляр є 124-м у серії, а загальна кількість DB4, зібраних з 1958 по 1963 рік, становить лише 1204 штуки. Саме ця модель уславила британську марку Aston Martin по всьому світу.

Купе Aston Martin DB4 оснащено 3,7-літровою рядною шісткою потужністю 240 кінських сил і 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Автомобіль здатний розганятися до 100 кілометрів на годину за 8,5 секунд і досягати швидкості до 227 кілометрів на годину. Це - справжня легенда, яка продовжує захоплювати автолюбителів своїм класичним дизайном та потужністю.

Читайте також:

Ви про таких не знали: як виглядали незвичайні машини Ford-молодшого. Фото

Схожий на космічний корабель: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ, зроблений зі склопластику

Утре ніс навіть закордонним позашляховикам: як виглядає повнопривідний ЗАЗ "Таврія", про який ніхто не знав