Всі люди знають, що за браком будь-яких елементів (кислот, вітамінів, мінералів) у людини починаються проблеми зі здоров'ям, погіршується загальне самопочуття, прискорюється старіння та зношування організму. Натуральне вершкове масло - це важливий продукт, що має унікальні властивості та користь для здоров'я людини. Ось тільки виробники цю цінність іноді перетворюють на шкоду здоров'ю.

І справді, існує всього два методи виробництва натуральної вершкового масла: збивання вершків в масловиробниках і перетворення високожирних вершків. Так, хоч би яким методом скористався виробник, знадобиться приблизно однакова кількість молока: для отримання однієї тонни традиційного вершкового масла необхідно від 17 до 28,5 тонни (залежить від жирності) молока.

При цьому деякі виробники олії свідомо замінюють частину вершків на дешеву пальмову олію або маргарин. Ці компоненти погіршують якість та смакові властивості продукту.

Стало відомо про легкий спосіб перевірки наявності цієї речовини в олії. Про те, як це можна зробити вдома за допомогою підручних засобів, розповів хімік Гліб Репіч на своїй сторінці Instagram .

Як перевірити вершкове масло на вміст пальмового жиру

Гліб Репіч радить дивитися на колір олії. Той має бути однорідним і світло-жовтим. Потім слід відрізати шматок продукту і залити окропом.

"Спочатку потрібно понюхати, тому що гаряча вода випаровує ті їдкі речовини, які містилися в олії та дає можливість оцінити запах. А пахнути воно має молоком, вершками, а не хімічними, технічними речовинами", - пояснює хімік.

Після цього слід дивитися на розчин. Мутність свідчить про наявність молочного білка. Це означає, що у продукті молоко точно є. Але це не є надійним показником. Бо його може мати і спред, і олія з пальмовою олією. Єдине, що не дасть такого ефекту – чистий маргарин, бо там немає молока.

Також масло повинне спливти на поверхні води, а не розчинитися в ній.

"В олії 73% жиру, а вона не розчиняється у воді. Олія повинна спливти. Також варто оцінити смак - вона має бути ніжною, вершковою, легко танути в роті і розтікатися, а не залишати плівку, наче ви проковтнули рослинну олію", - додав. Репіч.

Читайте також:

Хрусь-хрусь, в гості до вас стукаю: рецепт неймовірного капустяного салату німецькою. У чому його секрет

Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи

Як заморозити помідори на зиму, щоб вони були прямі як з грядки