Гастрономія Аргентини відрізняється від інших латиноамериканських країн, оскільки вона має європейські впливи, особливо іспанської кухні. Смачні, гостренькі, з часником та червоним перчиком – мариновані баклажани по-аргентинськи сподобаються всій вашій родині.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати баклажани за аргентинським рецептом, потрібні такі продукти:
- баклажани – 2 шт. середніх;
- сіль велика;
- оцет білий (винний) – 1 ст.;
- вода - 1/2 ст.л.;
- олія оливкова – 1/4 ст.;
- олія рослинна або ріпакова – 1/4 склянки;
- сушена петрушка - 1 ч. Л.;
- орегано сушений - 1 ч. л.;
- часник товчений - 2 зубчики;
- перець червоний мелений – до смаку;
- сіль за смаком.
Отже, насамперед потрібно підготувати баклажани для маринування. Для цього обрізаємо хвостики у баклажанів і розрізаємо їх навпіл уздовж, а потім кладемо половинку плоскою стороною вниз і нарізаємо скибочками від 1/4 до 1/2 дюйма (2,54 см).
Також баклажани можна нарізати кружальцями.
Викладаємо скибочки, шар за шаром, у жаровню. Посипаємо кожен шар великою сіллю та дайте постояти близько години. (Сіль витягує гіркоту та вологу з баклажану.) Злийте воду та промийте баклажани.
Укладаємо баклажани в каструлю, додаємо оцет, воду і доведемо до кипіння. Далі вогонь слід зменшити і бланшувати баклажани, доки вони не стануть м'якшими, але збережуть пружність. Потрібно приблизно 10-15 хвилин, залежно від товщини скибочок.
Тим часом змішайте решту інгредієнтів у мисці. Коли баклажани зваряться, злийте половину суміші оцту та води і покладіть решту разом із баклажанами в миску з масляною сумішшю. Добре перемішайте. Поставте в холодильник після повного остигання.
Їжте протягом тижня. Ця страва не рекомендується до консервування.
Читайте також:
Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром
Спробувавши один раз, ви готуватимете це постійно: рецепт салату з баклажанів з грибами на зиму
Справжня насолода на зиму: рецепт маринованих баклажанів з хріном та імбиром
Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями