Китайські пальмені, а їх нараховуються десятки, якщо не сотні різновидності, страва дуже давня. При цьому дуже поширені пільмені цзяоцзи - вони легко впізнаються по особливій кутій формі виробів, проходь на довгастий півмісяць.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисяскладові
Борошно пшеничне300 гр. |
Рослинна олія20 гр. |
Гаряча вода75 мл. |
Сік шпинату75 мл. |
Соль 1 ч.л. |
Куряче філе250 гр. |
Соєвий сир "Тофу" 130 гр. |
Зелена цибуля50 гр. |
Цибуля ріпчаста50 гр. |
Перець чилі0.5 шт. |
Часник1 ст.л. |
Крохмаль1 ст.л. |
Устричний соус1 ст. |
Кунжутна олія1 ст.л. |
Перець чорний мелений на смак |
Насамперед для китайських пельменів готуємо заварне тісто. Для тесту потрібне звичайне м'яке пшеничне борошно високої якості - його потрібно просіяти у велику миску.
Усього, потрібно буде приготувати два види тесту.
Біле заварне тісто:
- в борошно, що просіює (150 гр.), додаємо 75 мл. гарячої води, 1/2 ч.л. солі, 10-11 г рослинної олії і все це ретельно замішуємо. Спочатку замішуємо ложкою, оскільки вода гаряча в тісті, а потім руками. Повинно вийде досить м'яке, проте щільне тісто.
Зелене заварне тісто:
- Друге тісто, зелене, готується за тією самою процедурою. На початку, просіємо борошно (150 г), 75 мл. соку шпинату, ½ ч.л. солі, і 10-11 г олії. Таке тісто відрізнятиметься трохи від білого, але має бути м'яким.
Для начинки в окремій чаші змішуємо перемелене м'ясо і сир тофу. Сир тофу перед цим необхідно добре віджати руками, щоб зайва волога не потрапила до нас у начинку для китайських пельменів.
Також нарізаємо зелену цибулю і відправляємо в миску до м'яса. Додаємо подрібнену цибулю, половину перцю чилі, крохмаль і подрібнений часник. Все це ретельно перемішуємо.
Також, до нашої начинки ми додаємо кунжутну олію, устричний соус, сіль і перець за смаком. Ретельно замішуємо все руками або ложкою, щоб вийшла однорідна маса.
Далі, ми робимо дві "ковбаски" із 2 видів тесту. Але зелене тісто зі шпинатом потрібно буде розкачувати. Після того, як ми розкатали його, ми вкладаємо біле усередину, і зліплюємо зелене тісто.
Розрізаємо нашу "ковбаску" на рівні частини.
Розкочуємо кожен відрізаний шматочок тіста, розкочуємо качалкою, вкладаємо усередину начинку з курячого м'яса, тофу, цибулі і т.д., і зліплюємо із загинами наші китайські пельмені.
Відварюємо наші китайські пельмені у воді, за прикладом стандартних пельменів, або ж готуємо їх на водяній бані. Другий варіант навіть більше підходить для таких пельменів, але ви робіть на ваш смак.
Найпоширеніший соус для китайських пельменів – суміш соєвого соусу з рисовим оцтом, імбиром та часником. З ним цзяоцзи просто чудові.
Читайте також:
Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею
На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи
Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути
Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем