Багато хто звикли, що шарлотка це варіація на тему яблучного пирога, а якщо конкретно, то шарлотка - це солодкий десерт з яблук, запечених у тісті. Як виявилося, шарлотка – це не лише яблучний пиріг, це будь-який пиріг із фруктами чи овочами, а якщо бути точніше – хлібний пудинг. Т його можна приготувати навіть із беконом та пекінською капустою.

Отже, щоб приготувати пиріг з несолодкого бісквітного тіста зі шматочками капусти і бекону, знадобляться такі продукти:

  • Капуста пекінська - 500 г
  • Бекон - 200 г. Бекон підійде свіжий, солоний або копчений;
  • яйця 3 штуки;
  • Борошно - 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл)
  • Розпушувач - 17 г
  • Цукор - 5 г
  • Сіль - 3-5 г (за смаком)
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія (для підготовки форми) - 5 мл.

важливо!

  • Додатково можна додати твердий сир чи гриби.

Борошно просійте, додайте розпушувач і перемішайте.

Пекінську капусту добре промийте, струсіть. Наріжте капусту соломкою і помістіть у глибоку миску. Підсоліть і трохи пам'ятайте руками, щоб капуста пустила сік та її обсяг зменшився.

Бекон наріжте брусками. Додати до капусти. Перемішайте.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.

У мисці для збивання з'єднайте яйця, сіль та цукор. Збийте до пишності - 4-5 хвилин на невеликій швидкості міксера.

Всипте борошно з розпушувачем. Перемішайте, щоб не було грудочок.

Влийте тісто в миску з капустою та беконом. Добре перемішайте.

Форму для випікання діаметром 18 см вистеліть пергаментом і змастіть його олією.

Викладіть капустяне тісто, поверхню розрівняйте ложкою.

Відправте в добре розігріту духовку і випікайте 30-40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Дайте випічці трохи охолонути. Вийміть пиріг з|із| форми на блюдо і подавайте до столу.

Читайте також:

Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба

За 10 хвилин тарілка буде порожньою: рецепт швидкого пирога цибулі з листкового тіста з сиром

На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт швидкого заливного пирога з молодою капустою