В Україні нещодавно знизили призовний вік з 27 до 25 років. Звичайно, це породило думки багатьох про те, що вік ще знижуватимуть у майбутньому.

Каталізатором цього стали і слова Буланова, коли він заявив, що при зниженні призовного віку Україна зможе протистояти росії довше, якщо путін затягне війну ще більше.

Кирило Буданов, кадр з інтерв'ю
Кирило Буданов, кадр з інтерв'ю

Наразі свою думку щодо потенційного зниження призовного віку до 18 років висловився і колишній головнокомандувач ЗСУ, а зараз надзвичайний повноважний посол у Великій Британії Валерій Залужний. Чоловік категорично проти такого кроку. Про це Залужний сказав на зустрічі з українськими студентами в Лондоні в п'ятницю, 4 вересня, повідомляють "Літери" . За його словами, молодь здатна врятувати Україну та знижувати мобілізаційний вік потрібно лише у крайньому випадку.

"Категорію 18-25 років потрібно максимально берегти. Я чомусь завжди протестував, щоб мобілізація не заходила на людей нижче 25 років, коли був на посаді головнокомандувача, бо нам потрібна Україна і через 20 років, і через 30 років. А вона ось – їй зараз 18 років. Це зовсім інші люди, які врятують цю країну» , – переконаний Залужний.

Валерій Залужний, фото: youtube.com
Валерій Залужний, фото: youtube.com

Читайте також:

Мобілізація здивує цієї осені-взимку: скільки українців планують закликати до кінця року.

Вік не допоможе: когось точно мобілізують у жовтні, а комусь дали відстрочку.