Проблема із залишками їжі, що прилипли до сковорідок, може бути неприємною, але розуміння поширених причин і того, як їх усунути, може мати істотне значення.

Поширені причини прилипання їжі:

Неправильне очищення нових сковорідок.

Використання їдких засобів для чищення або абразивних губок може пошкодити антипригарне покриття, що призведе до пригорання їжі.

Завжди очищайте сковороду відповідно до рекомендацій виробника, щоб зберегти її антипригарні властивості.

Недостатнє нагрівання.

Спочатку важливо розігріти сковороду не менше 1,5 хвилини перед додаванням їжі. Недостатнє нагрівання може призвести до прилипання їжі до поверхні.

Неправильна температура приготування.

Так, для різних страв потрібні певні температури. Приготування на максимальному вогні для тушкування або смаження може призвести до спалювання та прилипання. Використовуйте помірний вогонь для більшості завдань із приготування їжі.

Лаваш із яйцями на сковороді, фото: youtube.com
Лаваш із яйцями на сковороді, фото: youtube.com

Додавання заморожених продуктів безпосередньо на гарячу сковороду може спричинити температурний шок, що пошкодить антипригарне покриття та призведе до прилипання.

Поради щодо запобігання прилипання продуктів:

Ознайомтеся з інструкціями щодо догляду за посудом, щоб переконатися, що ви використовуєте його правильно.

Завжди давайте сковороді досягти бажаної температури, перш ніж додавати продукти.

Використовуйте помірний вогонь для приготування, регулюючи його в залежності від типу страви, щоб запобігти пригоранню.

Крім цього, вибирайте силіконові або дерев'яні примочки, щоб не подряпати антипригарне покриття.

Читайте також:

Як не можна садити цибулю і часник, щоб не позбутися всього врожаю: багато хто припускає ці помилки

Не псуватиметься тижнями: як зберегти свіжість сиру

Як із 1 гривні заробити 25 тисяч: терміново трусіть свої гаманці – розбагатіти може кожен