Тюльпани - чудові весняні квіти, які радують своїми різноманітними формами та яскравими фарбами. Щоб насолоджуватися їхньою красою наступного року, цибулини тюльпанів необхідно садити восени.

Так, досвідчені садівники з Нідерландів поділилися рекомендаціями щодо посадки тюльпанів восени.

Навіщо садити восени?

Осіння посадка дозволяє цибулинам тюльпанів укоренитися та адаптуватися до клімату, забезпечуючи раннє та рясне цвітіння.

Ідеальний час для посадки тюльпанів у жовтні залежить від регіону та погодних умов. Як правило, найкраще підходить середина або кінець місяця, оскільки температура ґрунту на глибині 10-15 см повинна бути в межах 8-10 градусів за Цельсієм.

Занадто рання посадка може призвести до передчасного проростання цибулин та їх замерзання, а пізня посадка може загальмувати розвиток коренів.

Вибирайте для посадки здорові, високоякісні цибулини тюльпанів. Вони повинні бути великими, твердими та без ушкоджень чи хвороб.

Тюльпани: скрін з відео
Тюльпани: скрін з відео

Рекомендується купувати цибулини у спеціалізованих магазинах або розплідниках, де ви зможете підтвердити сорт та походження. Перед посадкою обробіть цибулини, щоб запобігти появі шкідників та хвороб, використовуючи розчин перманганату калію, фунгіцид чи настій часнику.

Як садити тюльпани у жовтні:

Виберіть сонячне, захищене місце з пухким, родючим ґрунтом. Якщо він важкий, додайте пісок або перегній для покращення дренажу. Уникайте посадки тюльпанів на тому самому місці частіше, ніж раз на 3-4 роки.

Викопайте лунки глибиною втричі більше за діаметр цибулин. Додайте шар піску або золи на дно кожної лунки, щоб запобігти гниття.

Потім розташуйте цибулини гострим кінцем вгору з відривом 10-15 см друг від друга. Після того, як цибулини будуть на місці, засипте їх землею та ретельно полийте.

Читайте також:

Секрети догляду за трояндами восени: ваші красуні зацвітуть пишніше, ніж у Нідерландах

Хризантеми стануть пишнішими, ніж троянди і легко перезимують – правила догляду восени для небувалого цвітіння

Обов'язково посадіть ці квіти восени: ваша дача та ділянка заграють новими фарбами