Інгредієнти:

  • морква 350 г;
  • сир 100 г;
  • цибуля 1 штука;
  • часник 1-2 зубчики;
  • рослинна олія за смаком;
  • яйце 1 штука;
  • соль ⅓ ч. ложки;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • манна крупа 1-2 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі за смаком.

Моркву та сир потрібно натерти на великій тертці. Цибулю та часник подрібнити.

У сковороді розігріваємо 2-3 ложки олії. Обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості, додаємо часник і готуємо півхвилини. Овочеву масу потрібно остудити.

Додаємо до овочів яйце, манку, сіль та перець – перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, після чого все потрібно збити занурювальним блендером.

Додаємо сир у морквяний фарш і перемішуємо.

З суміші, що вийшла, руками потрібно сформувати невеликі котлетки діаметром 5-6 см. Кожну котлетку обваляйте в панірувальних сухарях, а потім її обсмажуємо в сковороді на середньому вогні на олії до золотистого кольору по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не підрум'яняться з обох сторін.

Подавати морквяні котлети потрібно гарячими, із соусом.

Важливо!
  • За бажання котлети можна запекти в духовці, цей варіант сподобається всім прихильникам правильного та корисного харчування.
Читайте також: