Через військове вторгнення РФ, що триває ось же більше року, багато українців змушені були залишити свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Держава та міжнародні організації надають допомогу переселенцям, а також тим, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Стало відомо, що жителям України доступна допомога у вигляді сертифікатів на продукти харчування. При цьому отримати її можуть не лише переселенці, які постраждали від воєнних дій, а й просто ті, що опинилися у скрутних життєвих обставинах.

Щоб залишити заявку на допомогу, необхідно:

  1. Перейти на платформу єДопомога та серед категорій вибрати Отримати допомогу.
  2. Зареєструйтесь – вкажіть номер телефону, ПІБ та місто, в якому ви зараз перебуваєте. Також необхідно написати кілька слів про себе, наприклад про те, що ви багатодітна мама.
  3. Залишіть заявку на допомогу, вибравши з переліку партнерів мережу супермаркетів, де вам зручніше отримати продукти.

Коли хтось із благодійників вибере якусь конкретну заявку та здійснить оплату за сертифікатом, то людина отримує код у своєму електронному кабінеті, або ж смс-повідомлення на телефон;

Щоб скористатися допомогою, при купівлі товару на касі в супермаркеті потрібно надати цифри коду із СМС або показати передплату зі штрих-кодом для сканування.

Зверніть увагу, що сертифікат продукту є разовим і дійсним лише 30 днів після оплати.

Важливо!

  • Допомогу можна буде використати лише для покупок (окрім алкоголю та тютюнових виробів) у мережі супермаркетів АТБ на підконтрольній Україні території.

А ось щоб стати благодійником, потрібно обрати на платформі заявку, яку є бажання закрити, та зручний номінал для оплати. Після оплати обраної суми заявник отримає смс-повідомлення з передплатою, в якому буде зазначено перелік придбаних товарів.

Оплатити сертифікати для людей, які потребують підтримки, може кожна людина з України та будь-якої країни світу. Для цього потрібно придбати сертифікат на купівлю в мережі АТБ на сайті єДопомога номіналом 200, 500 чи 1 000 грн.

Читайте також:

Українці зможуть подивитися фільм від Netflix "Борщ. Секретний інгредієнт" із Євгеном Клопотенко

Видадуть по 6600 гривень: українським сім'ям, де є діти, відновили виплати

Київстар запропонував українцям добірку найцікавіших фільмів, які можна переглянути з телефону

Не стало легендарного актора: ці серіали дивилися сім'ями. Пішла епоха