Багато хто каже, що український борщ – це справжній подарунок і для душі, і для тіла. Саме тому в Україні не знайдеться жодної господині, яка не вміла б його готувати, і це незважаючи на те, що борщ – не найпростіша страва. А 2022 року український борщ навіть увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Не дивно, що знаменитий шеф-кухар Євген Клопотенко вирішив зібрати 25 традицій приготування борщу із 25 областей України, включаючи Автономну республіку Крим. Незабаром усе це можна буде побачити на екрані.

Так, на стрімінговому сервісі Netflix вже 30 березня 2023 року вийде український документальний фільм "Борщ. Секретний інгредієнт" із кухарем Євгеном Клопотенком.

Про це повідомив відомий український кухар, амбасадор борщу Євген Клопотенко на своїй сторінці у Facebook.

"Алло, Netflix, є класний документальний фільм про борщ. Покажеш? Буде з 30 березня", – написав шеф-кухар.

У фільмі Клопотенко подорожує різними областями України та досліджує традиційну страву - борщ, а також шукає її "таємні інгредієнти".

Так, наприклад, найбільше кухаря вразив рецепт, яким борщ готують у Шацьку, Волинській області. Тут у борщ наливають кров дикого кабана, тож страва має абсолютно чорний колір.

Герої фільму готують страву у різних місцях України: на військовій польовій кухні, у гуцульському селі, у їдальні Чорнобильської АЕС, у львівському ресторані та в будинку пасічника поблизу кордону з Білоруссю.

Варто зазначити, що до війни всі ініціативи щодо борщу таврувалися як прояв шароварщини, чогось банального, примітивно-сільського та явно застарілого, що не відповідає сучасним трендам культури. Саме тому цей фільм і варто подивитися, щоб перевернути свідомість та ще більше почати ордитися своєю національною автентичністю.

Читайте також:

Дуже незвичайно та смачно: як приготувати молочний борщ за старовинним українським рецептом.

В нього можна закохатися: рецепт незвичайного одеського борщу з рибою та квашеними помідорами

Як приготувати справжній український гетьманський борщ: до нього додавали один секретний продукт