Продукти (на 4 порції):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- картопля – 200 г;
- капуста білокачанна – 200 г;
- морква – 90 г;
- цибуля ріпчаста - 90 г;
- буряк – 100 г;
- томатна паста – 50 г;
- олія рослинна (для смаження) - 40 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- петрушка свіжа (для подачі) – 10 г (за смаком);
- вода - 1,5 л.
Для приготування борщу у цьому рецепті використовується сотейник діаметром 26 см та глибиною 6 см.
Насамперед потрібно почистити і нарізати невеликими кубиками картоплю, а капусту тонко нашаткувати.
Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Розігріваємо рослинну олію в глибокій сковороді на середньому вогні, викладаємо туди картопля і капусту і, помішуючи, обсмажуємо приблизно 3 хвилини, поки капуста не пустить сік і трохи трохи м'якшою.
Далі додаємо цибулю та моркву. Періодично помішуючи, обсмажуємо овочі приблизно 10 хвилин.
Туди ж додаємо томатну пасту, солимо, перчимо і добре все перемішуємо.
Кип'ятимо в чайнику 1,5 л води – її потрібно додати до сотейника до овочів.
Важливо!!!
- Якщо звикли додавати цукор, лимонний сік і дрібно нарубаний зубчик часнику в борщ, це робиться саме на цьому етапі.
Доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального та варимо борщ без м'яса приблизно 10 хвилин до м'якості овочів.
Вимкніть нагрівання, спробуйте пісний борщ і за потреби додайте ще солі або перцю до смаку.
Зелень петрушки дрібно наріжте та присипте готову страву.
Читайте також:
Дуже незвичайно та смачно: як приготувати молочний борщ за старовинним українським рецептом.
В нього можна закохатися: рецепт незвичайного одеського борщу з рибою та квашеними помідорами
Як приготувати справжній український гетьманський борщ: до нього додавали один секретний продукт