Продукти (на 4 порції):

  • картопля – 200 г;
  • капуста білокачанна – 200 г;
  • морква – 90 г;
  • цибуля ріпчаста - 90 г;
  • буряк – 100 г;
  • томатна паста – 50 г;
  • олія рослинна (для смаження) - 40 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • петрушка свіжа (для подачі) – 10 г (за смаком);
  • вода - 1,5 л.

Для приготування борщу у цьому рецепті використовується сотейник діаметром 26 см та глибиною 6 см.

Насамперед потрібно почистити і нарізати невеликими кубиками картоплю, а капусту тонко нашаткувати.

Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Розігріваємо рослинну олію в глибокій сковороді на середньому вогні, викладаємо туди картопля і капусту і, помішуючи, обсмажуємо приблизно 3 хвилини, поки капуста не пустить сік і трохи трохи м'якшою.

Далі додаємо цибулю та моркву. Періодично помішуючи, обсмажуємо овочі приблизно 10 хвилин.

Буряк потрібно очистити, натерти на дрібній тертці і відправити в сковороду до інших овочів.

Туди ж додаємо томатну пасту, солимо, перчимо і добре все перемішуємо.

Кип'ятимо в чайнику 1,5 л води – її потрібно додати до сотейника до овочів.

Важливо!!!

  • Якщо звикли додавати цукор, лимонний сік і дрібно нарубаний зубчик часнику в борщ, це робиться саме на цьому етапі.

Доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального та варимо борщ без м'яса приблизно 10 хвилин до м'якості овочів.

Вимкніть нагрівання, спробуйте пісний борщ і за потреби додайте ще солі або перцю до смаку.

Зелень петрушки дрібно наріжте та присипте готову страву.

Читайте також:

Дуже незвичайно та смачно: як приготувати молочний борщ за старовинним українським рецептом.

В нього можна закохатися: рецепт незвичайного одеського борщу з рибою та квашеними помідорами

Як приготувати справжній український гетьманський борщ: до нього додавали один секретний продукт