Незважаючи на військову агресію Російської Федерації проти України та продовження проведення активних бойових дій на території України, Мінсоцполітики робить все для того, щоб пенсіонери навіть на окупованих територіях мали державну підтримку.

Так, українцям на тимчасово окупованих територіях продовжують нараховувати пенсії, соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державну соціальну допомогу на догляд.

Якщо людина отримувала пенсію або грошову допомогу через поточний рахунок в уповноваженому банку, пенсія або грошова допомога продовжує зараховуватися на цей рахунок. Грошима можна розпоряджатися дистанційно – платити за послуги/товари через інтернет, розраховуватись карткою в магазинах, або якщо є доступ до банкоматів, отримувати там готівку.

"Ми розробили централізований механізм нарахування виплат, щоб не оминути підтримки тих людей, які опинилися на окупованих територіях та тих, де йдуть активні бойові дії. Тому кожному і кожній на картку надходять пенсійні виплати та допомоги, навіть якщо це окупована територія або де ми тільки відновлюємо нашу владу", – розповіла глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади при президентові України.

Разом з тим, Пенсійний фонд має намір в майбутньому контролювати виїзд пенсіонерів за кордон та на окуповану територію. Там пояснюють, що це потрібно для реалізації Пенсійним фондом повноважень у сфері загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування.

Реєстраційний номер законопроєкту №9004. Але текст проєкту поки не оприлюднений.

Як заявляють у Кабміні, у законопроєкті пропонують зобов’язати Державну прикордонну службу передавати ПФУ інформацію щодо громадян, які перетинали кордон України або в’їжджали/виїжджали на тимчасово окуповану територію України через контрольні пункти.

Більш детальна інформація на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Читайте також:

Від трьох тисяч: пенсіонерам розповіли, хто та скільки отримає з березня цього року

Можна отримати 3 тисячі гривень: хто із пенсіонерів отримає такі виплати з березня

Майже 4 тисячі: у Пенсійному фонді розповіли, хто отримає підвищені пенсії