Українським пенсіонерам розповіли, що деякі з них можуть отримувати нову підвищену мінімальну пенсію. Так, є такі пенсіонери, які можуть розраховувати щонайменше на 3120 гривень щомісяця.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «napensii»

У Пенсійному фонді Україні вирішили розповісти, наскільки підвищаться цьогорічні пенсійні виплати. За їхніми словами, після індексації мінімальне підвищення пенсії становитиме 100 гривень, а максимальне – 1500 гривень.

Справа в тому, що для того, щоб проіндексувати пенсії за законом, потрібно перерахувати їх, взявши коефіцієнт зростання середньої заробітної плати, а як відомо, він враховується для обчислення пенсій у розмірі 1,197. Це говорить про те, що ті пенсіонери, які отримали фіксовану пенсію ще до 31 грудня 2022 року, і їм не було зроблено індексацію до 1 березня 2023 року, отримають підвищення у розмірі 100 гривень.

Важливо наголосити, що деякі пенсіонери отримають надбавки вже з 1 березня. Сюди належать ті пенсіонери, які не ходять на роботу та мають необхідний трудовий стаж. Так, вони отримуватимуть до 3120 гривень. Така сама ситуація і з пенсіонерами, яким 80 років, але стаж має бути 20/25 років. Проте ті, кому від 70 до 80 років, і мають необхідний трудовий стаж 30/35 років, отримуватимуть 3000 гривень.

Решті категорій платитимуть до 2520 гривень.

Читайте також:

Життя багатьох пенсіонерів зміниться: з 1 березня очікують на нові пенсії. Хто отримає

Дуже мало: пенсіонерам розповіли, скільки вони отримуватимуть найближчим часом

Від чого залежатиме розмір вашої пенсії: у Пенсійному фонді дали роз'яснення