Інгредієнти:

  • кефір 3,2% — 250 мл.;
  • яйця - 1 для тесту та 3 для начинки;
  • борошно пшеничне – 200 гр.;
  • розпушувач тіста 5 г або 1 ч. ложка соди без гірки;
  • чорний мелений перець 0,5 ч. ложки або до смаку;
  • соль — 1 ч. ложки,
  • зелена цибуля - 50 гр.,
  • укроп — 10-20 гр.,
  • олія для смаження

важливо!

  • Список продуктів завжди можна німого переробити під себе, а саме змінити кількість яєць та цибулі у тесті – взяти їх більше чи менше.
  • Якщо в наявності немає кефіру, але є в холодильнику кисле молоко (натуральна кисле молоко), то можна сміливо використовувати і цей кисломолочний продукт.
  • З зелені, крім кропу, можна додавати шпинат, петрушку або черемшу, а також портулак.

Насамперед відварюємо яйця для начинки. Щоб зварити яйця некруто потрібно 7-8 хвилин. Коли вони охолонуть, яйця потрібно дрібно порубати ножем. Для приготування оладок зеленою цибулею та яйцем допускається подрібнення їх за допомогою терки.

Пір'я зеленої цибулі та пучок кропу потрібно обполоснути холодною водою. Зелень дрібно наріжте.

У миску розбиваємо яйце і додаємо кефір кімнатної температури.

важливо!

  • Саме теплий кефір краще вступає в реакцію з содою, в результаті чого виходить більше бульбашок вуглекислого газу, що в кінцевому результаті вплине на пишність оладок на кефірі.

Додаємо сіль та чорний перець. До речі, можна додати ще спеції. Буде доречний сушений чебрець, базилік, м'ята, паприка.

Додаємо борошно та соду.

важливо!

  • Соду додатково оцтом гасити не потрібно, тому що в тесті присутній кислий кефір, який чудово впорається з цим завданням.

Тісто для оладок на кефірі має бути таким як густа домашня сметана.

У готове тісто додаємо цибулю, кріп та подрібнені яйця.

Смажимо оладки так само, як завжди. На сковороду налийте олію, найкраще рафіновану. Дайте маслу, як слід, прогрітися і тільки тоді викладайте оладки. Формуйте їх, як і млинці за допомогою столової ложки.

Оладки з яйцем і цибулею на кефірі в олії на сковороді потрібно смажити з кожного боку по 2-3 хвилини. Щоб оладки точно засмажилися всередині, і не виявилися сирими, смажити їх потрібно на невеликому вогні. Олії для смаження оладок у сковороді має бути достатньо, інакше, вони не вийдуть із золотистою та хрусткою скоринкою.

Читайте також:

Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку