Для тіста:
  • картопля 600 г;
  • яйця 1 шт.;
  • вершкове масло 20 г;
  • сіль за смаком;
  • борошно пшеничне (з гіркою) 4 стіл. ложки.
Для начинки:
  • капуста білокачанна 300 гр;
  • цибуля ріпчаста 1 штука;
  • морква (невелика) 1 штука;
  • олія (плюс для смаження пиріжків) 2 стол.ложки;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Для приготування пиріжків насамперед потрібно приготувати начинку. Для цього попередньо очищену цибулю потрібно вимити і нарізати дрібними кубиками.

Моркву чистимо, моєму. Її потрібно натерти на великій тертці, а капусту нашаткувати тонкою соломкою.

Якщо використовується молода капуста, тоді спочатку потрібно обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії моркву та цибулю до напівготовності, а потім додати до овочів підготовлену капусту. Якщо ж капуста літня, куплена взимку, то овочі слід гасити відразу разом.

Готуємо капусту на помірному вогні, періодично помішуючи. У процесі гасіння її потрібно посолити, а також додати будь-які спеції до смаку. Начинку остудіть.

Тим часом готуємо картопляне тісто для пиріжків. Для цього картопля миємо, очищаємо від шкірки і варимо у підсоленій воді на помірному вогні до м'якості. У варену картоплю додаємо трохи вершкового масла і робимо пюре.

Додаємо в картопляне пюре яйце та борошно, щоб вийшло м'яке, липкувате тісто.

З картопляного тіста потрібно сформувати корж бажаного розміру, на тісто викладаємо начинку з капусти і з'єднуємо краї тіста з'єднайте, формуючи пиріжок.

Важливо!

  • Щоб тісто менше прилипало до рук, можна змащувати руки олією або злегка зволожувати водою.

Обсмажуємо пиріжки до рум'яності із двох сторін на добре розігрітій олії.

Подавайте картопляні пиріжки з теплими капустою зі сметаною, будь-яким підливом або соусом за смаком.

Читайте також:

Потужний удар по нирках: скільки чашок кави можна випивати за день, щоб не нашкодити собі

Пісний борщ із карасями за українським рецептом: це варто спробувати

Названо продукти, які при щоденному вживанні руйнують імунітет