Каналізація на кухні періодично забивається залишками продуктів та жиром. Перш ніж приходить час чистити злив, з'являється запах.

Є один ефективний і при цьому недорогий засіб, що вирішує одразу дві нагальні проблеми.

По-перше, бореться із неприємними запахами.

По-друге, перешкоджає утворенню засмічення.

Як не дивно, але йдеться про звичайний столовий оцет, що є в шафці у будь-якої господині.

Не рідше одного разу на місяць потрібно вливати в злив кухонної раковини 1 склянку (200 г) столового оцту.

Бажано після цього протягом 30 хвилин нічого не виливати у мийку.

За півгодини потрібно пролити злив великою кількістю гарячої води.

Так можна вчасно позбутися неприємного запаху, що з'являється, і уникнути утворення засмічення.

Важливо! При особливо сильному запаху краще все-таки скористатися спеціальними хімічними засобами, використовуючи їх згідно з інструкцією виробника. Ці хімічні речовини можуть бути небезпечними, тому одягайте гумові рукавички та захисні окуляри.

До речі, всі знають, що звичайна профілактика завжди обходиться дешевше, ніж рятування від неприємного запаху раковини.

Найдієвішими профілактичними заходами вважаються:

  • Над зливним отвором встановити зливну сітку: вона запобігатиме потраплянню шматків їжі в труби.
  • Не зливати жир у каналізацію. Натомість перед миттям використовуйте кухонні серветки, за допомогою яких видаляють жирові забруднення.
  • Щоразу при кип'ятінні чайника зливайте воду, що залишилася, в зливний отвір, щоб убити бактерії.
  • Приблизно раз на тиждень вилийте склянку концентрованого розчину харчової соди у каналізацію.

Читайте також:

Секрет досвідчених садівників: якою водою потрібно поливати розсаду, щоб росла набагато швидше

Гірше, ніж у Туреччині: відомий сейсмолог спрогнозував землетрус у Росії

Нові ціни на газ у березні: скільки доведеться платити Постачальники назвали ціни