Вирощування щедрого та здорового врожаю починається з правильних поливів. Ще б пак, на стадії розсади, коли тендітні паростки вперше показуються з землі і до моменту висадки, поливи грають не просто важливу, а життєво важливу роль, адже розсаді більше ні звідки брати воду, вона в усьому залежить від поливу.

Головний секрет поливу для будь-якої розсади один: він повинен ідеально відповідати потребам молодих рослин і не допускати жодних промахів та відхилень.

Потрібно пам'ятати, що для розсади однаково небезпечні перезволоження, так і недостатній полив. Так, більший ризик втрати рослин на перших тижнях після появи сходів становить надлишковий полив, а після пікірування недостатній.

До того ж спроба поливати всю розсаду без розбору в один час - одна з основних помилок аграріїв-початківців. Адже огірки та капуста, приміром, люблять рясне зволоження, а томати, перець та сухоцвіти його бояться.

Для поливу краще вибирати найбезпечніший час - ранок, адже зазвичай розсаду висівають в останні місяці зими та на початку весни, коли контраст дня і ночі суттєвий. За день волога встигне рівномірно розподілитися по ґрунту.

І ще, розсаду поливають тільки:

  • дощової, що пройшла тривале відстоювання (не менше 2-х днів), талою, відфільтрованою водою (але в жодному разі не кип'яченою);
  • м'якою водою, що не засолює ґрунт, - при занадто високій жорсткості додатково підкисленою;
  • водою однієї температури з повітрям у кімнаті чи трохи тепліше (показники не повинні падати нижче 20 градусів, але й гаряча вода небезпечна).

Читайте також:

Дозволить не кожен: в Україні кава почне різко дорожчати. Буде дві хвилі

Соковитіше не буває: рецепт грузинських ковбасок у цибульно-пивному соусі

Нові ціни на газ у березні: скільки доведеться платити. Постачальники назвали ціни